Posted in Politik

SI KITUL SUDAH MULA KALUT

Surat yang dihantar oleh Presiden UMNO, Datuk Sri Zahid Hamidi kepada Presiden PPBM, Tan Sri Muhyiddin Yasin telah pun menjadi perbualan yang hangat di dalam media massa dan media sosial.

Jika dilihat jawapan yang diberikan oleh Zahid kepada Muhyiddin mengenai kerjasama antara UMNO dan PPBM bagi PRU15 adalah seperti yang kita dengar sebelum ini iaitu majoriti ahli UMNO tidak mahu bersama PPBM.

Namun begitu kumpulan Si Kitul yang diketuai oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa tidak bersetuju malah mereka mengatakan Zahid dan Najib sebenarnya sedang membuat jajaran baru dengan menyokong dan berkerjasama dengan DAP & PKR untuk Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri yang baru.

Walaupun kumpulan ini mencipta pelbagai persepsi mengenai jajaran baru yang diperkatakan itu termasuklah kononnya satu surat sokongan (SD) yang ditandatangai oleh Zahid dan Najib telah dihantar kepada Yang Di-Pertuan Agong namun usaha mereka ni nampak sia sia.

Menurut Timbalan Presiden UMNO, Tok Mat Hassan keputusan yang dibuat tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak. Menurut beliau lebih daripada 100 bahagian UMNO telah memutuskan tiada kerjasama dengan PPBM bagi PRU15.

Annuar Musa yang semakin dilihat begitu sayang dengan PPBM pula memberitahu biarlah UMNO tempatan yang menentukan kerjasama dengan PPBM. Jika lebih daripada 100 bahagian UMNO didalam negara ini telah menolak PPBM nak tentukan apa lagi ?

Annuar Musa mungkin sudah lupa yang dia dan kumpulannya pernah pertikai apa itu AKAR UMBI. Tapi yang menariknya wajah sebenar Annuar Musa sudah makin terserlah.

Kumpulan dia pasti akan berkerja keras lagi selepas ini. Jika kita lihat di media sosial, mereka mula memainkan yang kononnya UMNO telah lupa diri, UMNO menolak Penyatuan UMMAH malah UMNO hendak bersama DAP & PKR.

Tapi yang mengejutkan PPBM yang rancak memancing dan membeli wakil-wakil rakyat dari DAP, PKR dan juga UMNO. Tetapi yang dituduhnya UMNO. Perkara ini diceritakan sendiri oleh MP Sekijang , YB Hajah Natrah Ismail.

Suara siapakah ini ?

Sampai bilakah Annuar Musa akan kekal di dalam UMNO ? Jangan dibiarkan SI KITUL ini lagi. Tindakan perlu diambil…

Author:

Berani - Jujur - Tepat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s