Posted in Politik

PENGKHIANAT TETAP PENGKHIANAT

Kebanyakkan pemimpin UMNO suka menjaga mereka yang sering khianat UMNO . Contoh paling mudah yang dapat dilihat sekarang ialah Anina Saadudin . Minah ni sebelum PRU14 apa yang dia tak lakukan terhadap UMNO terutama terhadap Dato Sri Najib Razak ?

Pelbagai fitnah yang dia dah lakukan. Dia menghasut rakyat dengan pelbagai cara semata mata untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional dan menaikkan Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri.

Dia gelar dirinya seorang pejuang. Adakah layak dirinya digelar pejuang ?
Selepas misinya berjaya dia mengharapkan sesuatu ganjaran tapi sebaliknya telah berlaku yang mana Dia terbabit dengan satu skandal sex.

Dia tidak boleh menerima kenyataan lantas dia lancarkan perang terhadap Tun M & kroni. Dia membuat pusingan u-turn dan memohon maaf kepada DSN yang kononnya dia tersilap kerana mempercayai Tun M.

Ketika itu ada segelintir pemimpin & ahli UMNO mula menerimanya dan dia diangkat menjadi wirawati kerana kelantangannya melawan Pakatan Harapan.

Semakin hari semakin hambar namanya dan dia seolah olah tidak wujud lagi didalam arena politik. Hari ini dia sudah mula hendak menaikkan namanya semula dengan menyerang pemimpin UMNO kononnya pemimpin UMNO menjadi perisai kepada Tan Sri Muhyiddin.

Semua sedia maklum kerajaan PN hari ini adalah kerjasama antara sesama ahli parlimen sahaja dan tidak melibatkan parti malah UMNO telah menegaskan tiada sebarang kerjasama dengan PPBM pada PRU15.

Jika UMNO sudah membuat keputusan kenapa dia masih lagi nak gesa Menteri dari UMNO terutamanya Dato Sri Ismail Sabri letak jawatan.

Jika kita lihat dalam kerajaan hari ini, Menteri yang benar benar berfungsi adalah mereka yang daripada UMNO.

Bagi aku dia ni tidak layak digelar pejuang tetapi dia lebih layak digelar  PENGKHIANAT.

PENA MERAH

Author:

Berani - Jujur - Tepat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s