Posted in Uncategorized

TAN-TI-ANA

Sebelum memulakan bicara, aku nak ucapkan tahniah buat NHF Productions kerana ini adalah filem pertama yang dihasilkan dan diterbitkan bersama Dream At Work. Filem yang berkonsepkan seram komedi.
Diarahkan oleh Rosdi Md Dali Fdam.

Setelah hampir 5 tahun aku tinggalkan bidang sebalik tabir ni semalam aku diajak untuk preview filem ini sebelum dihantar kepada FINAS.

Filem ni bagi aku sesuai untuk ditonton seluruh lapisan masyarakat sebab plot cerita ni tak terlalu berat. Penulis skrip adalah Syareel Izam Ali juga merupakan penulis skrip “Osman Baku” iaitu drama rantaian yang mendapat rating yang tinggi di RTM.

Filem ni dibintangi oleh Atikah Suhaimi, Joey Daud, Jay Iswazir, Zalif Sidek, Kaza, Mon Ryanti Full, Baby Shima, dan turut memeriahkan lagi filem ini ialah arwah Abam Bocey, Kamarul Haji Yusof, Albaniah & Amy Search.

Yang menarik dalam filem ini adalah skripnya yang mana banyak teguran disampaikan contohnya “Kita semua percaya pada Tuhan tapi kita tidak takut pada Tuhan, Kita srmua tidak percaya kewujudan hantu tapi kita takut pada hantu”

Aku rasa setakat ini je gambaran yang boleh aku bagi sebab nanti jadi tak best lah kalau aku cerita semua. So kena tunggu lah kemunculan Filem Tan-Ti-Ana ni.

Tahniah buat seluruh tenaga produksi yang telah menjayakan filem ini.

Moga Filem Melayu terus maju lagi…

Author:

Berani - Jujur - Tepat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s