SIRI 1 – MANTAN MENTERI BESAR MULAKAN GERAKAN

Bermula lah satu gerakan yang telah dibuat oleh seorang Mantan Menteri Besar yang ingin kembali ke arena politik. Gerakan yang dibuat dikhabarkan dibantu oleh bekas pegawai khas mantan ahli parlimen.

Menurut sumber , bekas pegawai khas ahli parlimen ini sebelum ini pernah dilaporkan ke SPRM atas kerakusannya dalam membolot segala projek di kawasan ahli parlimennya. Ramai kontraktor-kontraktor kecil di parlimen tersebut tidak berpuas hati. Kisah bekas pegawai khas ini juga amat menarik dan akan dikupas satu persatu.

Gerakan ini dibuat untuk menjatuhkan Ketua Bahagian sekarang . Pada awalnya mereka ini cuba mempengaruhi ahli-ahli biasa hingga ke AJK Bahagian tetapi tidak berjaya kerana ramai sudah tidak percaya dengan Mantan Menteri Besar ini.

Kali ini mereka gunakan fitnah dan menggunakan SPRM untuk menekan pihak pengurusan bahagian terutamanya untuk meninggalkan Ketua Bahagian tetapi gerakan ini juga nampaknya tidak berjaya.

Rasanya lebih sesuai digelar mereka ini sebagai PETUALANG di dalam parti. Demi dapatkan jawatan mereka sanggup buat apa saja waima merosakkan perpaduan dikalangan ahli parti dalam kawasan.

Ini adalah siri perkenalan sahaja. Nantikan siri seterusnya yang mana kami akan bongkarkan segalanya dan bagaimana PETUALANG ini gunakan kuasanya untuk kekal berkuasa sebagai Menteri Besar.

Bersambung……….

Author:

Yang Baik Kita Sokong

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s